Amandel kokos cake glutenvrij
Ingrediënten:
– 180 g amandelmeel
– 60 g geraspte kokos
– ¼ tl zout
– 250 g basterdsuiker
– 4 eieren
– 1 ½ tl vanille extract
– ¼ tl amandel extract
– 200 g roomboter, gesmolten en afgekoeld
– 2 el amandelschaafsel
– poedersuiker (optioneel)
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180’C. Vet een vorm met losse bodem van 23/24 cm in met boter.
2. Doe het amandelmeel (ik maal altijd zelf de amandelen in mijn kaasmolentje, dat is lekkerder dan kant-en-klaar gekocht amandelmeel), de kokos, zout en suiker in een schaal en meng alles met een garde.
3. Doe in een andere kom de eieren, het vanille-extract en het amandel-extract en meng alles goed. Meng dan de afgekoelde boter erdoor, tot het goed is opgenomen. Doe het boter-eimengsel en het amandel-kokosmengsel bij elkaar en meng, het is nogal een vochtig beslag. Doe het beslag in de vorm en strooi het amandelschaafsel erover.
4. Bak de cake 40 minuten, of totdat de cake terugspringt als je er voorzichtig op drukt. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen in de vorm. Als de cake is afgekoeld, verwijder dan de vorm. Bestrooi eventueel met een beetje poedersuiker.