Macarons bestellen?

Bij MuffinMania is het mogelijk om heerlijke homemade macarons te bestellen in de volgende smaken…

( De macarons worden vers en met zorg bereid, met gebruik van voornamelijk biologische producten.)

Chocolade, Oranje bloesem/sinaasappel, Gezouten Caramel, Hazelnoot, Groene thee/Matcha, Pistache, Lavendel chocolade, Framboos, Passievrucht, Zwarte sesam/kokos/wasabi, Aardbei/munt, Munt/olijfolie, Vanille, Limoncello, Blauwe bes, Roos, Witte Chocolade, Citroen, Pink pepper en Gingerbread.

IMG_7398 wittechoco-626x528

Tevens is het mogelijk een aangepaste smaak te maken voor mensen met een noten allergie. Deze macarons worden gemaakt van notenvrij meel.

Voor Veganisten kunnen de macarons gemaakt worden d.m.v. aquafaba, ook deze kunnen notenvrij gemaakt worden. De prijs voor een veganistische/notenvrije macaron is 1,65

Kijk ook even op http://www.veganmacarons.nl

De macarons zijn te bestellen vanaf 15 stuks en kosten € 1,35 per stuk. Per 15 stuks macarons kan 1 smaak gekozen worden. Mocht er meer dan 15 macarons besteld worden, dan kan in overleg een extra smaak worden toegevoegd.

Macaron torens behoren ook tot de mogelijkheden, een toren van 10 lagen kost 300,- en daar zitten ongeveer 237 macarons in.

Ook verzenden per post behoort tot de mogelijkheden tegen het verzendtarief van € 6,95 via Post NL of € 5,95 via DHL. ( verzenden is geheel op eigen risico, MuffinMania is niet aansprakelijk voor gebroken of kapotte macarons door toedoen van een andere partij ).

Wat is een macaron?

De oorsprong van de macaron van Joyeuse gaat, volgens de traditie, terug tot het huwelijk in 1581 van Anne de Joyeuse met Marguerite de Lorraine. Voor deze gelegenheid introduceerde Catharina de’ Medici uit Italië een nieuw recept voor ronde gebakjes op basis van fijngestampte amandelen, die men “macarone” noemde.

In 1862 richtte Louis-Ernest Ladurée een patisserie op in de Rue Royale 16 in Parijs. Zijn kleinzoon Pierre Desfontaines introduceerde macarons in 1930. Zijn eerste macarons bestonden uit twee kleine op amandel gebaseerde schuimpjes met een vulling van ganache.

Het schuimpje bestaat uit amandelen, poedersuiker, suiker en eiwit. Ze worden tegenwoordig in veel verschillende smaken gemaakt, herkenbaar aan de verschillende kleuren zoals chocolade (donkerbruin), mokka (middenbruin), kersen (rood), pistache (groen), aardbei (roze), framboos (karmijn), citroen (geel) en kokos (roomwit). Ladurée heeft tegenwoordig meerdere vestigingen in Parijs, maar ook in Londen, Genève en Tokio.

Vullingen
Macarons zijn er in heel veel kleuren en smaken. De smaak wordt voor het grootste deel bepaald door de vulling. De drie meest voorkomende vullingen zijn botercréme, ganache of confiture. Je herkent ze aan de romige vulling (botercréme), de chocolade-achtige vulling (ganache) of fruitige gelei (confiture).

Macarons bewaren
Macarons kun je het beste in de koelkast bewaren. Dan blijven ze een week goed. Als je ze wilt nuttigen, haal ze dan (minstens) een half uur van te voren uit de koelkast. Dan zijn ze op hun lekkerst.

Glutenvrij
Macarons worden gemaakt van eiwitten, amandelen en suiker. En afhankelijk van de vulling van boter, chocolade, slagroom of confiture. Er zit geen bloem in een macaron. Ze zijn glutenvrij.

MuffinMania heeft ook twee soorten macarons die geschikt zijn voor mensen die allergisch zijn voor amandel, namelijk een cocos/zwarte sesam en een macaron gemaakt van pompoenpitten.