Brownies met hazelnoot

Ingrediënten:

  • 95 gram blanke hazelnoten
  • 280 gram boter
  • 145 gram pure chocolade (met een hoog cacaopercentage, > 70%)
  • 2,5 eieren (m) (125 gram)
  • 21 gram eidooier
  • 410 gram suiker
  • 1/4 tl zout
  • 1 tl vanille-extract
  • 155 gram bloem, gezeefd
  • 32 gram cacaopoeder, gezeefd

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de hazelnoten hierover, rooster ze in 7 – 9 minuten goudbruin. Plet de geroosterde noten door ze op een snijplank te leggen en er met de onderkant van een pan stevig op te drukken; maak ze niet te fijn.

Vet een vorm van 17 x 28 in, bekleed de bodem en twee zijkanten met een vel bakpapier, laat overhangen. Doe de boter met de chocolade in een hittebestendige kom, zet deze op een pan met kokend water, zodat het au bain-marie smelt. Laat het iets afkoelen. Klop intussen de eieren, eidooier en suiker, zout en vanille-extract luchtig op, tot het licht van kleur is en het als een lint van de garde af loopt (ongeveer 5 minuten mixen).

Spatel het chocolademengsel voorzichtig door het eimengsel, tot het een egaal geheel is. Spatel vervolgens de bloem en cacaopoeder erdoor, gevolgd door de stukjes hazelnoot.

Giet het beslag in de vorm en zet deze 43 minuten in de oven. Laat het daarna volledig afkoelen in de vorm, voor je er ongeveer 16 – 20 brownies van snijdt.