Banketbakkersroom ( koemelk en glutenvrij )

Ingrediënten :
2 eierdooiers
3 el suiker
2 1/2 el bloem
2 dl sojamelk
1/2 vanillestokje
25 gr. plantaardige margarine
Meng de eierdooiers met de suiker.
Meng de bloem aan met 2 el sojamelk en voeg het eiermengsel al roerende toe.
Snijdt het vanillestokje open.
Breng de rest van de sojamelk aan de kook, voeg het vanillestokje toe en laat dit ongeveer 25 minuten trekken.
Voeg al roerende 2 el. van de kokende melk toe an de aangemengde bloem, schenk het mengsel daarna al roerende in de kokende melk en breng de pudding opnieuw aan de kook.
Kook de pudding ongeveer 5 minuten.
Verwijder het vanillestokje.
Roer de margarine romig en voeg deze al roerende toe aan de pudding.
Laat de pudding onder af en toe roeren afkoelen.
Voor glutenvrij gebruik je 1 1/2 el maizena ipv bloem of je gebruikt glutenvrije bloem.