Sugar lace recept

DSC_0715

Ingrediënten:

120 ml gekookt water
1 eetlepel Tylose poeder
1 eetlepel suikerbakkerspoeder/poedersuiker
1 eetlepel maïszetmeel/maizena
1/4 theelepel merengue poeder of eiwitpoeder
1/2 theelepel corn syrup of vloeibare glucose
( 1 theelepel glycerine, het werkt ook zonder )
1/2 theelepel gel color wit of kleur na keuze.
1. Kook het water, doe het in een kom en voeg het tylosepoeder
toe. Mixen tot het mengsel doorzichtig is. Dit duurt even, maar het komt goed!
2. Als het mengsel doorzichtig is,
suikerbakkerspoeder toevoegen. Mixen tot dit goed opgenomen is.
3. Maïzena toevoegen en weer goed mixen.
4. Eiwitpoeder toevoegen en mixen.
5. Corn Syrup en glycerine toevoegen en mixen.
6. Kleur toevoegen en mixen tot het een glad
mengsel is. Het moet een smeerbaar mengsel worden. Als het te dik is nog wat water toevoegen.
Het mengsel met je paletmes verspreiden over
je lace mat.
15 minuten in de oven op 50 graden Celsius.
De mat even af laten koelen.
De mat nog een keer insmeren met het mengsel.
Nog een keer 15 minuten in de oven op 50
graden Celsius.
De mat even af laten koelen en de figuren
eruit halen!
* Het water dat u gebruikt kan de uitkomst beïnvloeden. Uw beste kans wordt met gedestilleerd water. Vermijd mineraal, fluoride, of kraanwater.
Hieronder een filmpje van Sugar Tree Cakerie op Youtube.