Je kunt deze cake het beste in twee keer bakken dan in één keer een hoge taart. Het duurt dan erg lang voordat de taart klaar is, en dat kan de cake behoorlijk uitdrogen.
Voor een 10 inch vorm:
395 g patentbloem, gezeefd
20 g bakpoeder
5 g zout
4 eiwitten
300 g kristalsuiker
170 g boter
235 ml melk
5 ml vanille extract
5 ml amandel extract
Zeef alle droge ingrediënten bij elkaar in een grote kom. Om het extra luchtig te maken kun je het beste zelfs twee of drie keer zeven.
Klop de eiwitten stijf en voeg tijdens het kloppen geleidelijk de helft van de suiker toe. Blijf kloppen tot het helemaal stijf is.
Klop in een andere kom de boter met de rest van de suiker tot licht en romig.
Voeg nu om en om een deel droge ingrediënten en een scheutje melk toe tot alles gemengd is. Voeg daarna de smaakstoffen toe.
Spatel nu heel snel de eiwtten erdoor en schep het gehele beslag in een goed ingevette en met bloem bestoven bakvorm.
Bak de cake op 175 graden, ongeveer 30-40 minuten.
Als een prikker droog uit de cake komt is hij klaar. Laat hem dan even een paar minuutjes in de bakvorm afkoelen om hem vervolgens te storten op een taartrooster.