Voor 12 cakejes :
135 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
25 gram cacaopoeder
175 gram donkere basterd suiker
1 zakje vanillesuiker
50 gram zachte ongezouten boter
125 ml zure room
2 eieren
Choco topping :
200-250 gram poedersuiker gezeefd
100 gram zachte ongezouten boter
40 gram cacaopoeder gezeefd
40 ml melk
geschaafde chocolade voor de toef.
Oven voorverwarmen op 170 graden
Bloem, bakpoeder en cacaopoeder zeven en mengen, voeg een snuf zout toe, boter, basterdsuiker en vanillesuiker toevoegen en alles in een kom mengen. Mix op lage stand tot de structuur aanvoelt als zand. Apart de zure room met 1 ei mengen, als het volledig is opgelost het volgende ei toevoegen, dan vervolgens het eimengsel langzaam aan het deeg toevoegen en even mixen, bak ze in 20-25 min gaar.
Voor de topping alle ingrediënten in een kom doen en goed mixen tot het een luchtig geheel is geworden.
Dan een mooie toef en wat chocoladeschaafsel op het cakeje doen en klaar is deze goddelijke lekkernij!