Super recept voor 3D taarten.
312 gram gewone suiker
188 gram ei
60 gram eigeel
4 gram zout
60 gram roomboter
125 gram halfvolle melk
212 gram gewone bloem
30 gram maizena
8 gram bakpoeder
Verwarm de melk in een pannetje en laat de boter erin smelten. Het hoeft niet te koken. Is de boter gesmolten, zet het vuur uit en laat staan.
Doe alle eieren en het eigeel in een vuurvaste kom samen met het zout. Terwijl je de suiker er in delen bijdoet verwarm je het geheel tot 43 graden, of als je geen thermometer hebt tot het voelt als een net te heet bad. Blijven roeren tot het suiker/eimengsel de goede temperatuur heeft.Doe daarna in je keukenmachine en mix op hoge snelheid voor minstens 10 to 15 minuten.
Meng de rest van de droge ingredienten door elkaar.
En zeef dat in 3 delen door het ei/suikermengsel. Gebruik een spatel zodat je mengsel niet inzakt.
Daarna spatel je in 3 delen de warme melk met de boter erdoor.
Meteen in je vorm doen en bakken, dit mengsel zakt heel snel in en dan ben je je volume kwijt.
Oven op 160 graden hetelucht en dan ongeveer 35 minuten afhankelijk van hoe hoog je je taart wil,
Deze hoeveelheid in een 20 cm vorm, komt heel hoog, zeker 9 cm….dus dan duurt het ongeveer 45 min…Maar in een 24 cm vorm kan 35 al genoeg zijn. Even in de gaten houden dus.
Het werkt nog beter als je het beslag verdeeld over twee bakblikken van 20 cm en die tegelijk bakt. Je hebt dan twee cakes van 5 a 6 cm hoog, samen 10 à 12 cm.
Hij is gaar als de cake terugveert na induwen of de welbekende prikker.
Denk aan smaakjes naar keuze om toe te voegen (citroenschil, vanille…) Toevoegen aan de warme melk.
2x dit recept en je kunt 2 bakvormen van 25 cm vullen of een hele hoge taart maken d.m.v. bakpapier, daarmee kun je het bakblik verhogen. De baktijd ( voor 1 hoge taart ) is bij mij dan 1 uur en 30 min. op 170 graden. De hoogte is bij mij 9 cm geworden.