Ingrediënten :
120 gram pure chocolade (55% of 65%) Of melkchocolade en 50 gram cacaopoeder.
113 gram roomboter
250 gram suiker
1 theelepel vanille essence, eventueel een theelepel rum
3 grote eieren (L), losgeklopt
105 gram bloem (geen zelfrijzend)
¼ theelepel zout
een snufje chilipoeder
Verwarm de oven voor op 170ºC en zet een muffinvorm klaar met 12 papieren caisses erin.
Doe de boter en de chocolade in een glazen schaal en laat het au bain marie of in de magnetron (op laag vermogen) smelten. Laat het daarna iets afkoelen. Doe de suiker erbij en roer het goed door. Voeg de vanille essece ook toe en de eieren en roer weer goed door (gewoon met een houten lepel) totdat je een gladde, zachte (vloeibare) massa hebt. Voeg als laatste de bloem met de zout toe, en roer het rustig door, totdat alle bloem opgenomen is in het mengsel.
Verdeel het beslag met een ijslepel (juslepel of gewoon 2 eetlepels) over de 12 muffinvormpjes. Bak de brownie cupcakes ongeveer 20 minuten. Als je een saté prikker erin steekt moet deze er nog plakkerig uitkomen, niet meer met vloeibaar beslag maar wel nog behoorlijk plakkerig. Als het nog vloeibaar is, laat ze dan 1 minuut langer in de oven en test weer. Laat de cupcakes daarna afkoelen op een rooster.