Recepten

Macarons

90 gr eiwit + 125 gr suiker

Mixen tot net aan stijf (niet te lang kloppen. Puntje van je eiwit mag omvallen)

125 gr poedersuiker en 125 gr amandelmeel. Dit in 3 delen bij je eiwit beslag doen en doorspatelen.

Zeven mag, maar hoeft niet ( afhankelijk van het amandelmeel )

Dan ga je macaroneren ( tegen de wand aan wrijven ) en ga je door tot je er linten van kunt trekken (of lava ook wel genoemd). En als je een kleurtje wilt toevoegen moet je dat bij je eiwit doen op het moment dat het nog net niet stijf is. En dan nog een halve minuut mixen.

En na opspuiten de bakplaat een paar keer op het aanrecht slaan, zodat alle luchtbellen breken en je beslag mooi glad trekt.

Opspuiten en 30 min laten rusten. Tot de bovenkant droog aanvoelt.

Bakken op 125 graden, hete lucht, 20 minuten.

Succes! Geef niet op 😉